Кои са седемте древни славянски чакри

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Кои са седемте древни славянски чакри
5156

Древните индийци и китайци не са единствените, които са открили, че духовното ни тяло има своето материално изражение в различни енергийни центрове върху тленното ни физическо тяло. Древните славяни, подобно на последователите на Буда, отлично са познавали точното местоположение на различните психоенергетични точки в човешкото тяло.

Славянските чакри, както индийските, са точни седем. Те са разположени върху два канала, които преминават в ляво от гръбначния стълб. Предците ни са ги наричали „Дървото на Радогор“. Смятало се е, че по единия от тях се движи енергията на Вселената. Това е потокът, който идва надолу към нас от Космоса.

По другия канал се движи енергията на Земята , която се издига нагоре към Космоса. Когато двата потока са уравновесени – тялото и душата на човек се намират в хармония и равновесие.

Посветените в това древнотракийско учение са били в състояние да променят центъра на тежестта си, като по този начин станат леки като перце или тежки като непоклатима скала.

Седемте славянски чакри носят седем звучни славянски имена, които са описателни и лесни за запомняне. Всяка от чакрите се характеризира със собствено спектрално излъчване – има различна астрална светлина. Въздействието върху една или друга чакра, оказва много силно въздействие не просто върху здравето на човек, но и върху вътрешния му мир и равновесие

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft