Рак на шийката на матката - лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Рак на шийката на матката - лечение
175748

Ракът е заболяване, при което определени клетки на организма не функционират правилно. Те растат и се делят прекалено бързо, оформяйки образувание наречено тумор.
Ракът на шийката на матката, носи името на мястото където възниква. Матката е кух, крушообразен орган, където по време на бременността се развива плода. Шийката на матката представлява участък, който я свързва с влагалището - родовия канал, който води извън тялото.
Около 90% от рака на цервикса (шийката на матката) възниква от покриващите го плоски "сквамозни" клетки. Останалите 10% се развива от жлезистите, секретиращи слуз клетки на канала, който води в самата матка.
Ракът на цервикса не се образува изведнъж. Първо определени клетки се трансформират от "нормални" в пред - ракови и чак след това в ракови. Обикновено за този процес са необходими няколко години, макар че може да се развие и по-бързо.
Тези промени се описват с термини като "преканцероза" и "дисплазия" и не означават рак. При някои жени те могат да преминат без лечение, но по-често се налага определена терапия, с оглед предпазване от развитие на истински рак.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft