Как да гледаме на кафе

вход през zajenata.bg
8133

Веднъж философът Демонакт, гледайки как един гадател предсказва бъдещето, казал: „Не разбирам за какво вземаш пари: ако ти можеш да променяш предначертаното, колкото и да поискаш, все едно ще бъде малко; ако ли пък всичко се случи така, както е угодно на бога – тогава за какво въобще са твоите предсказания?“.

Този афоризъм принадлежи на древноримския писател Лукиан от Самосате. В тези думи има частица истина, но човекът е интересно същество – винаги иска да надникне в бъдещето. Най-често просто така, от любопитство.

Защо пък да не узнаем съдбата си от утайката на кафето?

За гледане и гадаене трябва да се направи турско кафе от ситно смляно кафе и да го налеете в бяла или светла чашка. Формулирайте въпроса или желанието си преди да сте започнали да го пиете. Едва след това го изпийте, оставяйки малко на дъното. Вземете чашата в лявата си ръка и съсредоточавайки се върху желанието си, с кръгови движения завъртвате чашата три пъти. Жените трябва да го правят в посока обратна на часовниковата стрелка, а мъжете –

в нейната посока. Утайката трябва да се разпредели по стените. Покрийте чашата с чинийката, обърнете я с дъното нагоре и я оставете така за няколко минути.

Можете да пристъпите към същинското гледане. Вземете чашката и надникнете в нея. Предлагаме ви няколко идеи за тълкуване на фигурите:

1. Най-важните символи са разположени около мястото където е закрепена дръжката, по-маловажните на противоположната страна.

2. Фигурите от ляво на дръжката (в положение „от себе си“) имат отрицателен смисъл, а от дясно – положителен.

3. Ако фигурата гледа в посока на дръжката, означава, че влияе непосредствено върху живота ви, ако е в обратната – само косвено и незначително.

4. Символите около горния ръб говорят за настоящето, тези, близо до дъното – за по-далечното бъдеще.

5. Фигурите на дъното указват за събития, които ще станат не по-рано от една година.

6. Кафето в чашката показва бъдещето, а в чинийката – миналото.

Разглеждайте фигурите в следния порядък: от края на чашата към центъра на дъното, след това по хоризонтала от ляво на дясно, после от дясно на ляво, дъното и средата; след това можете да погледнете чинийката. Символите интерпретирайте съвместно, а не по отделно – опитвайте се да оглеждате картината в цяло. Трябва да фиксирате историята на вашия живот, построявайки редицата на асоциации.

Предлагаме ви най-разпространение символи (няма смисъл да се изброяват всички видове фигури – всеки човек сам трябва да ги достроява и редактира в контекста на живота си).

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Хороскопи и нумерология
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft