Как да научим детето да помага

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Как да научим детето да помага
22909

Детето само си е оправило леглото, подредило си е играчките и дори е помогнало на майка си? Това е чудесно!

Малчуганът трябва да започне да се приучва да помага вкъщи от 2-3-годишна възраст. Това е доста лесно, тъй като детето ходи по петите на възрастните и с радост се заема с всичко, което правят те. Не го напъждайте - сега то проявява първия си интерес към домашните занимания и е много важно да не го изгуби.

За съжаление възрастните често нямат търпение да обясняват или да отделят внимание на това детско желание, защото, докато се върти около тях, детето повече пречи и трябва да внимават да не се нарани. Но колкото по-често му казвате “недей”, толкова по-бързо то ще престане да ви предлага помощта си. В този случай след няколко години, когато поотрасне, трудно ще привлечете вниманието му към домакинските занимания.

Затова ако то иска да участва в семейните дейности, не пренасочвайте вниманието му към играчките, филмчетата по телевизията или играта на двора, а му намерете подходящо занимание. Ако готвите, нека слага нарязаните от вас зеленчуци в тенджерата; ако чистите, дайте му парцал и на него.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft