Как да гадаем по линиите на ръката

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да гадаем по линиите на ръката
64935

Хиромантия (от гръцки"хиро"-длан и "мантия"-предсказване) е псевдонаучен метод за "гадаене" и анализ на характера, основаващ се на линиите, формата, големината и особеностите на човешките длани . Тази система за пророкуване навярно е възникнала в Индия и датира най-малко от преди 5000 години. Тя се е практикувала в древен Китай, Тибет, Персия, Месопотамия и Египет. Легендата разказва, че гръцкият философ Аристотел, който описва дланта като "главен орган" на тялото, научил най-известния си ученик да гледа на ръка . Твърди се, че Юлий Цезар толкова добре овладял това изкуство, че преценявал хората си по вида на дланите им.

Погледнете лявата си ръка и вижте, дали притежавате обозначените линии и тяхната значение:

a. Двойна линия на живота , осигуряваща здраве и дълголетие. Нейното присъствие е един от знаците за повишена жизнеустойчивост, скрита виталност, проявяваща се в екстремни ситуации – тогава, когато възниква опасност за биологичното здраве на организма. Хората, които имат такава линия са уверени в себе си, много способни, изпълнени с енергия и оптимизъм, и почти винаги постигат голям успех в живота си.

b. Права линия на съдбата, което означава че индивидът реализира мечтите си и достига до успех в живота, разчитайки само на своите собствени сили. Колкото по-нагоре завършва линията, толкова по-големи ще са успехът и материалното му благополучие.

c. Разклонението /вилка/, или звездата в началото на линията на сърцето, са знак за материален успех и щастие, както в личния живот, така и в отношенията с хората.

d. Кръст на хълма на Юпитер показва наличието на единствена и много силна връзка по любов.

e. Наличието на силен и непрекъснат пояс на Венера върху „щастлива” и твърда ръка сигнализира за много добри умствени способности, интуиция, и силна чувствителност, стигаща понякога до ясновидство. При мека ръка сигнализира за изтънчен усет, деликатен характер, чувственост, и нежна психика.

f. Много дългата линия на главата с разклонения в началото и края, разкрива абсолютна гениалност.

g. Дълбоката и ясно изразена линия на Слънцето /изкуствата/, започваща от долната част на китката сигнализира за силно развит талант или изобретателски способности, както и огромни възможности за изява, зародили се още в най-ранно детство.

h. Линията на Меркурий /здравето/, започваща от хълма на Венера, и завършваща в хълма на Меркурий, означава че нейният притежател ще живее дълъг, щастлив, и здравословен живот.

i. Линията на страстите , започваща от долната част на дланта и издигаща се нагоре в посока на линията на Меркурий се нарича още линия на желанията, или сестринска на линията на Меркурий. Това си име дължи на факта, че в този случай линията на страстите усилва линията на здравето и съответно увеличените жизнени сили ще могат да се използват за някои чувствени желания и удоволствия.

j. Трите много добре изразени линии - гривни, са показател за много добро здраве, жизнена енергия, унаследена виталност, както и физическа и психическа издържливост. При „щастлива ръка” са знак за материално благополучие до дълбока старост.

к. Кръстът на Венера в комбинация с кръста на хълма на Юпитер, показва наличието на единствена и много силна връзка по любов. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Хороскопи и нумерология
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft