Как се маха кърлеж

вход през zajenata.bg
38134

С настъпването на лятото и избуяването на тревата започват и оплаквания от ухапване от кърлежи. Тези малки кръвосмучещи насекоми са изключително опасни за човешкото здраве, тъй като са преносители на редица заболявания сред които най - опасни са кърлежовите енцефалити, Лаймската болест и Ку - треската. По време на валежите през летния период растителността става по – гъста и висока, което оказва огромно влияние за увеличаване на популациите от кърлежи.

На всеки е ясно, че трябва да се пази от ухапване на кърлеж, но ако все пак това се случи е добре да знаете, как се маха кърлеж, който вече се е забил в кожата ви, започнал е да кръвосмуче и е наложително да се извади. Ето защо се постарахме да опишем повечето познати методи, които не трябва да използвате когато се вади кърлеж, както и начините които са правилни за махaне на кърлеж. 

ВНИМАНИЕ:

ПРИ УХАПВАНЕ ОТ КЪРЛЕЖ Е НАЙ-ДОБРЕ ДА ПОТЪРСИТЕ СВОЕВРЕМЕННО СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОМОЩ, НО АКО НЯМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ, ИЛИ ЖЕЛАНИЕ, ДОБРЕ Е ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД СЛЕДНИТЕ СЪВЕТИ:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft