Как да се предпазим от рак

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да се предпазим от рак
17219

Известно е, че ако у жената всичко е наред с “женските” органи, то е невъзможно с точност да се определи на колко години е тя - на 30, 35, 38 или 40.
Точно в тази възраст може да се говори за разцвет на женската красота. Благодарение на постиженията на медицината и на козметиката, ние успешно можем да заблудим околните на колко години сме.

Женските тайни на неженските органи
Нарушението на функцията на щитовидната жлеза , разположена в основата на шията и контролираща общата обмяна на веществата, е от компетенцията на гинеколог и ендокринолог. Бързата умора, намаленият интерес към живота, увеличението на теглото, наличието на отоци, изсъхнала кожа, проблеми с косата и с ноктите, запек - всичко това може да бъде следствие от нарушена функция на щитовидната жлеза.
Както и да го кажем, едно е ясно: като навърши 30-годишна възраст, жената трябва сериозно да погледне на здравето си. След 35-ата годишнина при нея започва т.нар. износване на имунитета. Именно в тази възраст повече отвсякога възникват първите симптоми на заболяванията, към които жената генетично е предразположена. Трябва да се превърнат в навик периодичните прегледи при гинеколог например - това би позволило в ранен стадий да се открият заболявания, протичащи без симптоми.

Това е важно!
И най-малкото отклонение в работата на органите и на системите се отразява на кожата, на косата, на ноктите. Хормоналните проблеми добавят излишни килограми и водят до бърза умора. След 35-ата є година у жената започва късната репродуктивна възраст. Вследствие намаления имунитет след 35-годишна възраст при бременната жена се увеличава рискът от възникване на случайни хромозомни отклонения у плода, поради което те са поставени под постоянен лекарски контрол - и на гинеколога, и на генетика, и на терапевта. Но даже и да не ви се налага да раждате, вие не трябва да пренебрегвате грижите за здравето си - може да се появят ред заболявания и отклонения в “женските органи”.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft