Как да си направим пачуърк сами

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как да си направим пачуърк сами
73242

Пачуърк е вид ръкоделие, пришиване на отделни парчета плат от различни материи и цветове. Модата „пачуърк“ навлиза в домовете още през 12-ти – 13-ти век, но се налага като тенденция едва през 19-ти век. Първоначално юрганите от този тип са използвани като заместител на износените одеяла, но постепенно шиенето им станало популярно хоби, успешен бизнес, мода и дори изкуство. Идеята да превърнеш и на най-обикновените парчета плат в разноцветна мозайка, която да топли и едновременно с това да краси брачното ложе, се сторила привлекателна на домакините.
С пачуърк (patchwork, от patch – кръпка и work – работа) лесно ще разчистите ненужните и износени дрехи от гардероба, като ги превърнете в нещо оригинално и полезно. С пачуърк домът става по-весел и шарен. 

За да си направите пачуърк, трябва да сте търпеливи. Ако сте от начинаещите, започнете с някой по-лесен модел. За пачуърк на ръка ще са ви необходими игли, конци, парчета плат, шаблон, от който да гледате, остра ножица, линия и молив за точното очертаване и изрязване на формите. По-опитните и нетърпеливите пък залагат на шевната машина. Как се прави пачуърк:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft