Как да се справим, ако имаме проблеми със съня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да се справим, ако имаме проблеми със съня
8459

Всеки човек има нужда от здрав сън , за да се чувства добре
Ако сте от хората, които имат проблеми със съня - не заспивате лесно или се будите често, то през деня сте уморени и не се чувствате пълноценни. Предлагаме ви няколко съвета как да се справите с проблемите със съня. Ако заспивате трудно, това означава, че все още сте напрегнати от деня. Освободете ума си, не позволявайте на стреса от живота да ви попречи да спите.

Понякога се заспива трудно и от недобро храносмилане или уморени крака . За да заспивате лесно, не яжте тежки храни преди да си легнете. Избягвайте кафето и алкохола. Изпийте една чаша мляко или чай, за предпочитане от лайка, тъй като тя успокоява. Не натоварвайте излишно нервната си система-избягвайте да гледате страшни или драматични филми. Това също се отразява на съня ви.


Добрият сън е важен за здравето ни
Ако се събуждате рано, без да сте се наспали или се будите често през нощта, то си обърнете внимание. Неспокойният сън често е симптом на депресия или нервно разстройство. Много хора, които страдат от психически заболявания, се будят без да са се наспали, а после въобще не могат да заспят.

Обърнете се съм специалист ако това състояние ви притеснява или продължи дълго време.

Има храни, които влияят добре на съня . Те са с високо съдържание на въглехидрати и витамин В, калций, магнезий, незаменими мастни киселини и аминокиселината триптофан. Мозъците ни използват тези вещества за образуването на сънотворни химически съставки. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft