Как да се грижим за капризно дете

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Как да се грижим за капризно дете
16022

Естествено както малките, така и големите деца имат право и да се посърдят, и да поплачат, и да направят някоя беля, и да повредят нещо - така те се освобождават от вътрешния дискомфорт. Обикновено родителите започват да се борят с това с "проверени" средства. Ето някои методи от арсенала със заглавие "Как да направим детето послушно":

- надсмиват се над малкия човек;
- упорито го разпитват какво се е случило /това само дразни детето, защото на него му е трудно да обясни състоянието си с думи/;
- Цъкат или демонстрират колко много са загрижени за състоянието му /в такъв момент впечатлителното дете също се плаши, а хитрото започва да ви манипулира/;
- изливат гнева си, оскърбяват словесно или физически;
- притискат детето с родителския си авторитет, заповядват му, поставят му ултиматуми /"Щом ти правиш така, аз ще направя еди-как си...".

От родителския си опит вие вече сте разбрали, че такива действия само наливат масло в огъня. Следователно трябва да се постъпи по друг начин. За начало помислете така: "Щом моето дете се държи зле, значи има основания за това. Вероятно го измъчва някакъв проблем, който то не може да реши самостоятелно. И има нужда от съвет и помощ". Такива или подобни мисли ще ви помогнат да не се сърдите, да не се вбесявате, а да проявите съчувствие. В края на краищата кой може да разбере собственото ви отроче по-добре от вас самите?

Какво да правите с капризното хлапе? Нищо. Оставете детето намира. Позволете му да остане насаме със себе си - предоставете му уютно местенце, сложете там възглавници, меки играчки. Без вашите досадни въпроси /съчувствие, огорчение или протест/ детето скоро ще се отпусне и ще дойде на себе си. А през това време вие ще пуснете спокойна музика /звуци от природата, птичи песни, ромолене на ручей/ и ще се занимавате със своите си работи. Най-добре - с домакинските. Защото в този момент мозъкът ви ще ви трябва, за да анализирате ситуацията и да изработите по-нататъшната линия на поведението си.

Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft