Как да се научим да рисуваме

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как да се научим да рисуваме
38553

Всички деца обичат да рисуват . Хванат ли молива в ръка и няма спиране – на белия лист, в тетрадката или по стените, кое където може или успее, рисува. Но идва време, когато някой ви казва, че рисунките ви не струват и фломастрите, боите и скиците изчезват някъде и лека-полека детето забравя, че с увлечение е рисувало принцеси, цветя или войници.

Позната история, нали? Практически всички възрастни ( разбира се, ако не са художници) са уверени, че не притежават способност да рисуват. И много малко вярват, че без такива способности, вече възрастен, ще могат да изразява мислите и вътрешния си свят с помощта на боите и моливите.

За това, че не можете да рисувате, през цялото време ви напомня лявото полушарие на мозъка. При децата то е развито по-слабо, но с напредване на възрастта, то се развива и започва да контролира чувствата, мислите, преживяванията. Това е полушарието на рационалното, логиката, която всичко претегля, премисля. Именно то ви напомня за вашите несполучливи рисунки и ви уверява, че не можете да рисувате.

И възрастните съвсем забравят за своето дясно полушарие, което е творчество, възприемчивост, емоционалност. То възприема света в неговите форми и цветове. Така че, ако вие искате да рисувате, ще ви се наложи да общувате с милото дясно полушарие.

Един секрет: да умееш да рисуваш, означава да умееш да виждаш. Да виждаш как линиите, чертичките, простите форми, изпълват обкръжаващия ви свят. На вас не ви остава нищо друго, освен да ги пренесете на листа. За развиване на тези навици съществуват специални упражнения. Надяваме се те да ви помогнат.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Позитивно мислене"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft