Как да се грижим за миглите си

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за грим
Как да се грижим за миглите си
10817

 Всяка жена знае, какво я прави неотразима. Далеч не на последно място в този списък заема погледа.
"Ослепителни", "изразителни", "сексуални" - колко епитети са измислени за да придадат магнетизъм на женските очи! Да, нашите очи са не само огледало на душата - това е първото, което забелязваме в човека, и вероятно, не случайно се е появил израза "да обичаш за красиви очички". Но не е възможно да имаме красиви очички, притежавайки слаби, редки или къси мигли!
Добре, ако природата ни е наградила щедро, но даже и щастливките с шикозни дълги и гъсти мигли трябва внимателно да се грижат за тях - все пак всеки ден те се подлагат на химично въздействие - слагаме им спирала, подвиваме ги, а вечер понякога забравяме да се погрижим за тях. В резултат, в някои случаи, миглите започват да отслабват или да падат. За щастие, има рецепти, способни да усилят техния растеж, да ги укрепят.
Като правило, естественото опадане става незабележимо: новите мигли, израствайки, просто заменят старите. Това е естествен процес на обновяване. В този случай миглите изискват обикновена грижа: сутрин и вечер трябва да се разресват отдолу нагоре с помощта на четчица, намазана с масло. Преди сън следва да се премахне спиралата от миглите със специална емулсия или тоалетно млекце.
Ако използвате водоустойчива спирала, за отстраняването на грима най-добре да използвате двуфазов лосион с масло. Нанесете средството на памучен тампон и сложете върху клепача, подръжте за минута. След това внимателно премахнете спиралата, без да допускатe триене и разтриване на кожата.
Причина за повишеното опадане на миглите също може да е алергия към козметични средства, възпалителни заболявания на очите, лекарствени препарати, вътрешни заболявания. Падат миглите при общо ослабване на организма, понижаване на защитните му функции. При всички случаи, ако е станало забележимо окапването на миглите, трябва да се консултирате с лекар. Специалиста ще ви посъветва какво да предприемете.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за грим"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft