Как да се грижим за дълга коса

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Как да се грижим за дълга коса
5263

Грижи за дългата коса. Те винаги са на мода. С малко търпение и с повече грижи не само ще отгледате прекрасна косата си, но и ще Грижи за дългата косасе почувствате привлекателни по нов начин. И още едно предимство на дългите коси. Те предоставят многообразни варианти за прически. Чрез дългата коса вие ще си осигурите разнообразие на външния вид: от правите коси или леко накъдрените кичури на спортното момиче до кока на истинската дама. И силно накъдрената предизвикателна коса на фатална жена

Миенето й
Перфектните грижи за здрава, копринена коса започват при измиването и по-точно при използването на подходящ шампоан. А кой е най-добрият?
Можете да познаете лесно. Помнете, че не винаги многото пяна е показателят. Напротив, тя обикновено уморява косъма. Шампоанът не трябва да се поставя направо върху косата, а предварително да се разтвори с малко вода в шепата. Насапунисвайте само корените на косата – така се запазват върховете от прекалена изтощеност.

Днес на пазара има много препарати за изтощена коса , които подобряват структурата на косъма, укрепват я с необходимите вещества и правят сресването по-лесно.

Балсамите също не се размазват по цялата коса, а само в основата. Шампоаните и балсамите трябва да се измиват хубаво.

Сушенето 
Дългата коса трябва след измиване да се обвива с предварително затоплена кърпа. След това се сресва около 10 мин. Започва се от върха и се продължава нагоре.
Най – подходящите гребени за дълга коса са дървените, защото не нарушават структурата и не нараняват кожата на главата.
Естественото сушене е най – полезно за косъма . Но когато поради недостиг на време се налага да използвате сешоар, изберете най – ниската температура и дръжте струята на разстояние поне 20 см.

И на края, за финал мога да кажа, че в крайна сметка 90% е ген, поне за останалите 10% можете да се погрижите сами чрез по – горните съвети.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft