По колко вода е полезно да пием на ден и защо

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
По колко вода е полезно да пием на ден и защо
2079

Лекарите, диетолозите и фитнес инструкторите съветват да пием много минерална вода.
Кога и по колко минерална вода?
Лекарите, диетолозите и фитнес инструкторите съветват да пием много минерална вода . Консумирането на водата по принцип ни прави здрави, тонизирани и бодри, но много пъти не сме съвсем на ясно кога и по колко вода да приемаме .

Важно е да проумеем, че тялото ни ежедневно има нужда от определено количество вода, за да може да функционира правилно. В кръвта ни има над 80% вода, а в мозъкът 75%. Когато не консумираме достатъчни количества вода съставките като соли, хормони и други трудно достигат до определените кътчета, а това води до затрудняване на правилната циркулация и процеси в организма ни.

Идва въпроса по колко вода да пием на ден. И тук, за да е най-лесен и надежден ориентира сме подготвили лесна формула, а тя е определена на килограм тегло и се равнява на 30-35 мл, което изчислено за хора с нормално нормено тегло се равняват на 1,5-2 л на ден.

Водата не бива да се приема в огромни количества , на веднъж и на сила. Тя трябва да се пие на малки порции, разпределени равно мерно за деня и по вкус. Хората с проблеми на сърцето и бъбреците не бива да прекаляват с консумацията й, а е добре да знаете, че приета на куп цялото количество вода не само ще натовари като цяло организма, но и солите няма да могат да се разпределят равномерно.
Минерална, изворна и планинска вода могат да се пият по всяко време на денонощието. Трябва да се внимава единствено със състава на минералната вода при страдащи от различните типове заболявания и ползващи я с лечебна цел.

В различните сезони количеството за прием на водата не е различно. Да, вярно е, че лятото усещаме по остра жажда, потим се повече, но количествата винаги трябва да са еднакви и редовни. Както споменахме и по-горе според схемата: на всеки килограм от теглото пием 35 мл вода, равномерно разпределена за деня.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравни
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft