Да дадем ли детето на бабите, или не?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Да дадем ли детето на бабите, или не?
5661

Да дадем ли детето на бабите или да не го даваме? Какво да направим, ако ни се налага да започнем работа и нямаме друг изход?

Динамичният живот изисква от съвременните жени делова активност, стремеж към професионално израстване, умение за изкарване на пари. Мина времето когато мъжът сам се е грижил за изхранването на семейството, а жената се е занимавали само с бита и възпитанието на децата. Ето защо много скоро след раждането на много жени им се налага да поверят грижите за детето на детегледачки, баби и дори на собствените си съпрузи.

Нека да поговорим за “възпитанието на бабите”: за това, как те ни помагат, защо им е трудно за разберат някои наши възгледи и как да постигнем хармонични отношения с тях. Говорейки за бабите ние ще имаме пред вид и дядовците – просто в сравнение с тях бабите са по-емоционални и активни.

Безсмислено е да се отрича ролята на бабите във възпитанието на подрастващото поколение - по-голямата част от младите семейства изобщо не могат без тяхната помощ. По-възрастното поколение е по-спокойно, по-разумно и по-добро. Децата, които не могат да седят на едно място в присъствието на родителите си, попадайки “при баба” се успокояват като под въздействието на някаква хипноза. Дядото не е в състояние да скача и бяга енергично, но затова пък той преуспява в други сфери: може да се шегува с детето, да му разказва интересни приказки, да го води на разходка и за риба.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft