За какво са важни пробиотиците

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
За какво са важни пробиотиците
7507


Пробиотиците , научно обяснено, са полезни микроби, които влияят благоприятно на човешкия организъм . Те са живи микробни хранителни добавки. Спомагат за вътрешния баланс в човешкото тяло. Всъщност точно пробиотиците са определящи за състояние на болест и здраве при хората, както и при всички останали живи организми.

Когато бъдат приети, пробиотиците се настаняват в мукозата на червата и в продължение на 10 до 15 дни произвеждат жизнено важни ензими, както и клетъчни биопродукти. Има много имуностимулатори, в които единствената съставка са пробиотиците.

И наистина е доказано, че при оралния им прием локалната имунозащита се подобрява, както и функциите на: дебелото черво; тънките черва; сърцето; премахват се различни инфекции. Също така произвеждат редица ензими и аминокиселини, дори такива, които човешкият организъм не може сам да произведе.

Самото им откритие не е случайно. Един от първите пробиотици е бил нужен за руски и български космически програми. Разсекретени са в 20-ти век. Базирани са на Lactobacillus Bulgaricus, или българското кисело мляко.

След излизането им на бял свят, през последните 30 г. са многократно подобрени и развити. В момента, когато видите продукт с пробиотик, това значи че той е направен от екологично чисто мляко, а това говори за високото му качество.

Пробиотиците спомагат при храносмилането. И как няма да има нужда. Пърженото, например, убива бактериите - както и добрите, така и лошите. За това живите бактерии стимулират имунната система, като я предизвикват, за да бъде научена при по-сериозен проблем да реагира много по-бързо.

Изобщо ако сте решили да заложите на истинското и в този случай - на българското, се интересувайте повече от нещата които купувате и консумирате.

Най-вече - уверете се в качеството и истинността на опаковката. Също така може да приемате профилактично перорално пробиотици - това никак няма да ви навреди, напротив - може само да ви помогне.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft