Аз съм по бързите рецепти, нямам излишно време! Последният ми хит се омете за секунди, даже баба...
11 Януари 2017
19529
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лучник - много вкусно ястие, което напоследък сме позабравили. Приготвя се от тесто с мая или готово бутер тесто . Основната на пълнежа е запържен лук , към който може да добавите сирене , яйца и сметана по желание.
Днес ви предлагаме една много проста рецепта за лучник . Става бързо, защото няма да точите тесто- използва се купешко.
Ще ви зарадва със своята хрупкава коричка и много ароматна плънка!
Съставки:
500 гр. бутер тесто
3 глави лук
3 яйца
1 жълтък
4 с.л. заквасена сметана
100 гр. кашкавал
олио на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Размразете бутер тестото на стайна температура.
- Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Запържете го в тиган с олио до златисто-кафяво и добавете черен пипер и сол.
- Смесете яйцата със заквасената сметана.
- На едро ренде настържете кашкавала и го добавете към сместа с яйцата. Разбъркайте.
- Вземете 2/3 от тестото, разточете го в подходяща форма и го поставете във форма за печене, като оформите борд по ръба на формата.
- Отгоре разпределете лука и изсипете плънката с яйца. Прегънете бордовете към центъра.
- Останалото тесто нарежете на ивици и украсете лучника с красива решетка. Намажете тестото с яйчен жълтък.
- Пъхнете го в предварително загрята на 220 градуса фурна за около половин час.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари