10 Август 2013
10005
Източник: БГНЕС
Консумацията на чесън два пъти седмично значително намалява риска от страшни болести като рак на белия дроб , показва ново изследване, проведено в Китай. Китайски учени установили, че възрастните, които редовно консумират пресен чесън са с 44% по-малко застрашени от развитие на рак на белия дроб.
Трябва да се отбележи, че дори, ако пушите или пиете алкохол, яденето на чесън намалява опасността с 30%.
Около 40 000 души годишно са диагностицирани с рак на белия дроб в Англия и Уелс. Тютюнопушенето причинява около 80% от случаите на това заболяване, като всеки пети оживява след поставена диагноза. Чесънът също така може да предпази организма ни от злокачествени тумори, като рак на дебелото черво.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари