20 причини да бъдем щастливи през 2012 г.

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
20 причини да бъдем щастливи през 2012 г.
41438

Истински щастливи ли сме ? Последните проучвания доказаха, че реално три групи фактори определят колко щастлив е човек. Щастието е блаженство и за наше щастие то може да бъде усвоено от почти всеки. Защото човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи.

Едно просто определение гласи: "Щастието е състояние на ума, при което човек изпитва чувства на задоволство, удовлетворение, наслада, обич и радост", но дали това определение описва най-точно щастието. Истината е, че всеки един от нас има собствена и уникална представа за щастието.

Защо трябва да бъдем щастливи?
Реални ползи човек да бъде щастлив определено съществуват. Редица проучвания показват, че „хроничното щастие” води до:

По-добро здраве и по-дълъг живот
По-добри взаимоотношения с останалите хора
По-голям успех в работата
По-етично поведение
Проблемът около постигането на пълно щастие обикновено се върти около това, че трудно можем да предскажем какво ще ни направи щастливи и какво не. Противно на очакванията, спечелването на лотарията няма да ни „ощастливи” в дългосрочен план. След като силните усещания отшумят, проучванията показват, че хората печелили лотария не са далеч по-щастливи от останалите. Веднъж щом сте се сдобили с достатъчно пари и сте осигурили своите нужди, изкарването на повече пари няма да ви да накарат да се чувствате още по-щастлив.

Щом богатството не е ключът към щастието, тогава какво остава? За да открием решението, може би трябва да се вгледаме в щастливите хора. И какво по-точно можем да научим от тях? Най-важното – как да станем по-щастливи.

Какво означава да си „щастлив”?

Щастливите хора не водят перфектния живот, където нищо лошо не се случва. Те, както всички останали, имат своите върхове и падения. Когато човек използва думата щастлив, той най-често има предвид хора, които имат:

Чувство за благополучие и удовлетворение от собствения си живот
Предимно позитивно емоционално състояние
Общите качества на щастливите хора

Щастливите хора обичайно споделят едни и същи възгледи и притежават едни и същи качества. Най-общо те:

Водят активен и социален живот. Прекарват значително време сред приятели и близки. Те дейно участват в клубове, спортуват и организират празненства.
Винаги гледат от добрата страна. По правило щастливите хора са оптимисти и имат позитивно мислене и мнение за себе си и околните хора.
Справят се добре с трудностите и критиките. В сравнение с нещастните хора, тяхната самооценка за собственото АЗ е стабилна и не зависи от временните им настроения.
Живеят в настоящето. Те са склонни да отдават по-малко значение на миналото. Когато все пак се върнат към него, те са склонни да си спомнят позитивните емоции и преживявания.

20 причини да бъдем щастливи през 2012 г.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Позитивно мислене"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft