3 начина, да свалим кръвното без лекарства

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
3 начина, да свалим кръвното без лекарства
22883

При хипертония не посягайте веднага към лекарствата.

Можете да понижите успешно кръвното си налягане без медикаменти и да се борите с хипертонията, твърдят три научни изследвания, направени в САЩ през последните няколко месеца:

Прибирайте се у дома по-рано

Хората, които работят повече от 41 часа седмично имат кръвно налягане с около 15% по-високо от останалите, сочат резултатите от наблюдения на учени от Университета на Калифорния в Ървайн (University of California, Irvine). Работна седмица над 51 часа повишава кръвното с над 17%. “Дългият работен ден не дава възможност на човек да се храни правилно и да води физически активен живот”, твърди проф. Хаю Янг и съветва: “Научете се да казвате Край! на задачите в службата, когато работният ден е завършил – повечето дела търпят отлагане”.

Правете кратки разходки

40 минути разходка дневно понижава кръвното с 5%, но същият ефект ще постигнете и ако разходките са много, но кратки, показват резултатите от изследване, проведено в Университета на Индиана в Блумингтън ( Indiana University, Bloomington). Според наблюденията на специалистите повечето по-кратки разходки дават възможност на кръвоносните съдове да почиват по-често и по този начин да запазват своята здравина и еластичност.

Подбирайте храната си

Ако увеличите употребата на продукти, съдържащи повече фибри – независимо дали разтворими или не, кръвното ви налягане ще спадне с 3 до 7 единици, показват резултатите от изследване в Център по хранене в Белтсвил (Beltsville Human Nutrition Research Center). “Пълнозърнестите храни като кафевият ориз и белият хляб са добър източник на фибри, но също толкова фибри има и в много плодове и зеленчуци. Това особено важи за крушите, в които се съдържат и двата вида фибри + калий – основен химичен елемент, когато става дума за борба с повишеното кръвно налягане ”, твърдят специалистите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft