Как да си отгледаме вкъщи полезни кълнове

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Как да си отгледаме вкъщи полезни кълнове
102048

Кълновете от леща стимулират производството на женски хормони. 

В семенцата, които иначе са толкова малки, всъщност се крие огромна сила. Те я разгръщат най-пълно, когато покълват. Това е моментът, в който са една истинска витаминозна бомба. След покълването си, житните зърна съдържат 6 пъти повече витамин C, в сравнение със суровите. Освен че са здравословни, кълновете са и нискокалорични. Ако в 100 гр соя се съдържат 300 калории, то в 100 гр кълнове има едва 58.
За разлика от сезонните зеленчуци, те могат да са част от менюто ви през цялата година. Може да опитате свежи кълнове от люцерна, грах, пшеница, соя, ръж, леща, лук, слънчоглед, ряпа, броколи и др. Кълновете от различни видове влизат в състава както на салати, така и на основни ястия и разядки. Те могат да се отглеждат и в домашни условия, чрез специален буркан, който има капак с малки дупчици, през които влиза кислород.

Здравословно хранене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft