Кимионът-подправка от времето на Древен Египет

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кимионът-подправка от времето на Древен Египет
37122

От времето на египетските фараони, през Средновековието та чак до ден днешен кимионът е една от най-известните подправки, които намират широко приложение в кулинарията. Кимионът се отличава с доста силна миризма и специфичен натрапчив вкус, който е изключително подходящ за приготвянето на месни ястия. В наши дни кимион редовно се прибавя към различни колбаси от млени и кълцани меса, както и към домашни наденици и суджуци. Той е познат още от древността не само като подправка, но и като газогонно средство. Според поверията корените на кимиона са били смесвани с мляко, за да се приготви специален хляб за Юлий Цезар и войниците му. Активните му съставки включват летливи масла (4-7%) – главно карвон и лимонен. На тях се дължи неговото антиспастично и газогонно действие, както и използването му като ароматно и възбуждащо апетита средство.

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft