Полезни храни за есента и зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Полезни храни за есента и зимата
33429

Правилният избор на храни може да ни отърве от много здравословни проблеми- от обикновена настинка или умора , до сърдечно- съдови заболявания, диабет и рак . Някои храни могат да се превърнат в истински борци за здравето ни. Зимата е сезонът, в който те трябва да се борят най-силно. Това е и сезонът, в който е възможно да се получи недостиг на витамини- основно Е, С и Д. Храните, които консумираме трябва да са такива, че да компенсират по-ниския прием на плодове и зеленчуци, съответно по- ниския прием на витамини. В края на есента и началото на зимата е желателно да включите в менюто си следните продукти: сладки картофи и тиква, броколи, зеле, кисело мляко, карфиол, нар, цвекло, лук, чесън, фасул, зехтин, чай, червено вино, тиквички, яйца, артишок, кестени, грах, боровинки, райска ябълка, портокали и други цитруси. Нужно е да се съобразим с факта, че някои от тях, като райската ябълка например, са достъпни само през част от зимните месеци, а други (като цитрусите) могат да ни радват цяла зима. Изборът през зимата наистина е по-труден, но това не означава, че трябва да се лишим от здравословното хранене.Хранителният режим стои в основата на доброто ни здраве и трябва да се променя в зависимост от сезона

Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft