Рецептата е от руски ендокринолог: понижава кръвното и лошия холестерол, прочиства тялото от токсини

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Рецептата е от руски ендокринолог: понижава кръвното и лошия холестерол, прочиства тялото от токсини
4198
Рецептата е от руски ендокринолог: понижава кръвното и лошия холестерол, прочиства тялото от токсини

Желето от овесени ядки е проста и евтина смес, която всеки може лесно да си направи у дома и може да ви помогне да поддържате храносмилателната си система, черния дроб и бъбреците здрави.

Руският ендокринолог Елена Сюракшина подчерта, че тази природна смес има многобройни предимства за организма .

Когато овесените ядки се приготвят по този начин, се получава добра смес за стимулиране на работата на червата, но и отличен източник на разтворими фибри, които обгръщат лигавицата на стомаха и я предпазват от дразнещи фактори.

Овесеното желе също може да ви помогне да неутрализирате лошия холестерол, да подмладите и прочистите тялото от токсини и да стабилизирате кръвното налягане.

„Овесеното желе е богато на разтворими фибри, които помагат за намаляване на нивото на „лошия“ холестерол в кръвта. Освен това съдържа магнезий, калий и други елементи, които помагат за намаляване на кръвното налягане“, казва д-р Сюракшина за портала „Роскачевство“ .

овесено желе

Необходими съставки

  • 100 грама смлени овесени ядки;
  • 200 грама овесени ядки;
  • 50 ml кефир или кисело мляко;
  • 1 литър вода.

Подготовка:

Изсипете смлени и обикновени овесени ядки в стъклен буркан (обем най-малко 1,5 литра), след това добавете кефир и литър гореща вода и разбъркайте всичко добре с дървена лъжица.

овесено желе приготвяне

Покрийте буркана с тензух и го закрепете с ластик.

Поставете буркана на тъмно и топло място, за да ферментира за два дни. Ферментацията е завършена, когато на повърхността се появят мехурчета.

Прецедете сместа през цедка, покрита с тензух, в чист буркан, след това покрийте с тензух и оставете да престои на топло място за един ден. След 24 часа сместа трябва да се отдели на течна горна част, докато долната е гъста смес. Внимателно отцедете горния, течен слой, а долния използвайте като закваска за приготвяне на лечебно желе (съхранява се в хладилник до 10 дни).

За по-нататъшно приготвяне на две чаши лечебно овесено желе разредете 3 супени лъжици закваска в чаша вода. Сварете чаша обикновена вода в тенджера и когато заври, добавете разредената закваска. Оставете сместа отново да заври и варете при непрекъснато бъркане. Времето за готвене зависи от желаната гъстота на напитката. Изчакайте желето да изстине преди да консумирате.

Желето от овесени ядки е безопасна и питателна напитка, въпреки че консумацията му почти не съдържа калории. Достатъчно е обаче да пиете една до две чаши на ден. Съдържа огромно количество фибри, антиоксиданти, витамини и минерали, полезни за организма.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft