Разточвам, режа с капака на тенджерата и навивам - за няма и час са готови, а ароматът им вдига всички от леглото!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разточвам, режа с капака на тенджерата и навивам - за няма и час са готови, а ароматът им вдига всички от леглото!
Разточвам, режа с капака на тенджерата и навивам - за няма и час са готови, а ароматът им вдига...
1497481
Разточвам, режа с капака на тенджерата и навивам - за няма и час са готови, а ароматът им вдига всички от леглото!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако мислите, че това е още една рецепта за бързи печива, то сте прави. Но това не е просто рецепта, а истинско откритие. С необходимите продукти под ръка, тези кифлички могат да се приготвят много бързо. А вкусът им естрахотен!

Тестото може да се направи и с плънка, но и така е вкусно.

Просто експериментирайте!

Продукти:

5 яйца

200 гр. маргарин

3 чаши прясно мляко

1 чаша захар

3 с.л. суха мая

2 щипки сол

1,5 кг брашно

мак на вкус

Приготвяне:

  1. Загрейте млякото, разтворете маята в него. Изчакайте 15 минути. Замесете сместа с брашно, сол, маргарин, 4 яйца, разбити със захарта. Замесете меко, еластично тесто, което леко лепне по ръцете. Разделете тестото на четири части.
  2. Поръсете масата с брашно. Всяка част от тестото разточете на кора с дебелина 0,5 см. Изрежете кръгове от тестото с капака на тенджерата или форма. Нарежете всеки кръг в 8 части, сложете плънка по желание и навийте кифлички. Намажете тава за печене с олио и отгоре поставете кифличките. 
  3. Докато фурната се загрява на 180 градуса, покрийте кифличките с фолио. След като втасат, намажете ги с разбито яйце и поръсете с мак. Печете около 25 минути - до зачервяване.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft