Как да разберем дали медът е качествен

вход през zajenata.bg
100056

Акациевият мед

Хубаво е да знаете, че акациевият мед като цяло не кристализира или преминава през този процес изключително бавно – до две години, защото процентът на фруктозата в него е висок, докато медът от рапица, слънчоглед, памук и други видове, в които преобладава глюкозата, кристализират бързо. Ако обаче такъв мед не кристализира до една година, значи е бил предварително загряван.

Оптималната температура за кристализиране на меда е между 10 и 20 С, а над 20 С и под 0 С кристализацията се забавя.

Ако медът се съхранява правилно, срокът за запазването му е неограничен, а гаранционният срок е 12 месеца.
 

1
2 3 4 5 6
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft