Баба ми ми показа тази рецепта.Тя постави банани върху пласт тесто и поръси с канела...(Снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба ми ми показа тази рецепта.Тя постави банани върху пласт тесто и поръси с канела...(Снимки)
Баба ми ми показа тази рецепта.Тя постави банани върху пласт тесто и поръси с канела...(Снимки)
96602
Баба ми ми показа тази рецепта.Тя постави банани върху пласт тесто и поръси с канела...(Снимки)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бухнали и с аромат на канела кифлички от тесто с мая ... Кой би отказал такова лакомство! А ние ви предлагаме да добавите филийки узрели, сладки банани и да поръсите с натрошени орехи.

Повярвайте ми, това е нещо вълшебно! А специалният вкус на това печиво придава глазурата на основата на разтопено масло.


Необходими продукти:

• 1 ч.ч. мляко
• 120 гр краве масло
• 1 пакетче суха мая (или 2 и 1/4 ч.л.)
• 1/2 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. брашно (и още малко допълнително за поръсване на масата или плота)
• 2 средни банан
• 1 супена лъжица канела
• 1/2 ч.ч. смлени орехи
• сол

Необходими продукти за глазурата:

• 3 супени лъжици масло
• 2 супени лъжици сварено мляко
• 1 и 1/4 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Налейте млякото в купа, добавете 3 супени лъжици меко краве масло и поставете на котлона да се затопли. Необходимо е да следите млякото да не стане горещо. Натрошете маята и я наръсете на повърхността на млякото, покрийте купата с кърпа и изчакайте, докато маята започне да кипва (10 минути приблизително). Добавете захарта и разбъркайте.

2. Изсипете 1 ч.ч. брашно и разбъркайте с дървена лъжица или миксер. Добавете пюре от 1 банан и отново разбъркайте като постепенно изсипвате и останалото брашно. Ще се получи доста лепкаво тесто. Посавете го на масата или плота, които предварително сте поръсили с брашно. Трябва да омесите тестото с ръце си докато стане еластично.

3. Сложете тестото в купа, поръсете отгоре с брашно, покрийте с кърпа и го приберете на топло място за около 1 час. През това време се очаква да увеличи обема си около 2 пъти. Разтопете останалото масло и го оставете да се охлади.

4. Разточете втасалото тесто на кора с правоъгълна форма и с дебелина около 1.5 cm. С помощта на четка го намажете отгоре с разтопеното масло.

5. Така приготвения слой от тесто се поръсва със смлените орехи и канелата. Останалите банана нарежете на филийки (не прекалено дебели) и разпределете по повърхността на редове.

6. Подгънете ръба на тестото и внимателно започнете да навивате, за да се получи платно руло.


7. Срежете полученото руло на половина, след това половината отново на половина и така нататък ... Трябва да се получата около 8 парчета с еднаква дебелина.


8. Поставете нарязаните парчета в намаслена форма, покрийте ги с кърпа и ги оставете още малко да се надигнат докато загреете фурната.


9. Загрейте фурната до 180 градуса С. Поставете формата на средния рафт и печете за 40-45 минути до златисто кафяво. След като е готово, извадете от фурната и сложете малко да се охлади.


10. Пригответе глазурата. Разтопете маслото и задржте още малко на котлона (за около 3 минути) като разбърквате от време на време, докато стане златисто кафяво, но внимавайте да не изгори. Добавете млякото и пудрата захаар към маслото и разбийте. Ако сместа ви изглежда твърде рядка, добавете още пудра захар, а ако е точно обратното - прибавете мляко. Залейте кифличките с глазурата и сервирайте!

От банани биха могли да бъдат приготвени много чудесни десерти. И ако не сте опитвали панирани банани, сте изпуснали много!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft