Баньофи пай

вход през zajenata.bg
Баньофи пай
admin
Добавена от: admin
20780
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр бисквити дижестив
1.5 кутийки кондензирано мляко (по 350 гр кутийка)
700 гр банани
375 гр сметана (от най-високомаслената)
0.5 ч.л. нес кафе
1 ч.л. пудра захар
50 гр. филирани бадеми  

Загрява се фурната. Намазва се леко с масло дъното на форма за кейк и се покрива плътно с натрошените и объркани добре с маслото бисквити. Запича се за няколко минути и се оставя да изстине.
Кутийките кондензирано мляко (неотворени) се поставят в дълбока тенджера, пълна с гореща вода, похлупва се с капак и се вари 5 часа, като от време на време се долива вода. Изваждат се от водата и се оставят да изстинат напълно, преди да се отворят. По този начин се получава специфичният крем Дулсе де лече (наподобяващ лакта или карамел).
Сметаната се разбива с нес-кафето и захарта до получаване на плътен гладък крем. Бананите се обелват и нарязват на резенчета. Върху бисквитената основа се разстила карамеленият крем. Отгоре се нарежат бананите и върху тях сметановият крем. Готовият пай се наръсва с филираните бадеми и още малко пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft