Мариновани патладжани с моркови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Мариновани патладжани с моркови
Мариновани патладжани с моркови
alex
Добавена от: alex
25998
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Съставките

патладжан 17 бр.

моркови 250 грама

чушки 2 бр.

праз-лук 150 грама

чесън 5 скилидки

Червен пипер

Хмел на вкус

копър
кориандър

вода 2 л

сол 3 супени лъжици

захар 1 супена лъжица

оцет 1 супена лъжица

кориандър на вкус

черен пипер (грахчета) 4 бр.

Тиквички и патладжан - истинските хитове на всяко лято, без тяхно участие ястието не може да е същото. Те се сервират под формата на рула, лодки, кошници и дори пирамиди. Патладжаните и тиквичките сами по себе си имат вкус, така че те просто могат да бъдат поръсени с любимите ви подправки и току-що изпратени на скара, тогава ще получите отлична здравословна храна

Днес ще споделим с вас една от най-успешните рецепти за готвене през летния сезон. Маринован пълнен патладжан с моркови, чушки и праз - истинска божествена наслада за  всяка домакиня. Това ястие може да се консумира дори за отслабване и от вегетарианци, тъй като включва само зеленчуци и подправки. Не бъдете мързеливи, гответе с нас!

 

Подготовка

Измийте патладжаните и ги почистете от стъблата. В центъра на всеки патладжан направете надлъжен разрез.

патладжан с моркови
Поставете патладжана във вряла вода за 5 минути. Когато стане мек, преместете на наклонената повърхност под пресата, за да се отървете от излишната течност.
Междувременно подгответе останалите зеленчуци: измийте и нарежете морковите, лука, чушките и празата. Нарежете ги на тънки ивици. Обелете скилидките чесън и ги пресовайте

За да направите марината, сварете 2 литра вода, добавете сол, захар, оцет, дафинов лист и черен пипер.

Запържете лука в тиган със слънчогледово олио до златисто, добавете семена от кориандър, след това поставете чушките в тигана, разбъркайте добре всичко.

рецепта с патладжан
Добавете и останалите зеленчуци в тигана. Разбъркайте съставките и махнете от котлона. Оставете зеленчуците да се охладят. 


Натъпкайте патладжан хубаво със зеленчуците и го поставете в голяма дълбока купа. Ако сте направили прекалено големи разрези и патладжаните не са наред, можете да ги увиете с кулинарна фолио

рецепта с патладжан
Залейте патладжаните с гореща марината и ги покрийте. Оставете ястието за няколко дни на топло място, след което можете да преместите в хладилника.

Нарежете ги на малки парченца и ги поставете в чиния. Това предястие със сигурност ще привлече вниманието на вашите гости. Не забравяйте да споделите тази интересна рецепта с приятелите си!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft