Болярска мръвка на фурна в глинен гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Болярска мръвка на фурна в глинен гювеч
Болярска мръвка на фурна в глинен гювеч
admin
Добавена от: admin
30368
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско месо
2 шепа едра сол
2 глави лук
200 мл бяло вино
5 супени лъжици олио
1 чаша вода
1 кг лук
5 сухи червени чушки

1. Месото се нарязва на малки парченца. 2-те глави лук се нарязват на по-едро. Поставят се в голям съд, след това се покриват с един ред месо, което се посолява с шепа едра сол, ред нарязан лук (половината от цялото количество), отново ред месо, шепа едра сол и нарязан лук (останалата част). 
2. Съдът се покрива с фолио и се оставя в хладилник да престои цяла нощ. 
3. На другия ден месото се измива със студена вода, а лукът се изхвърля. 
4. В глинен гювеч се поставя месото, добавят се бялото вино, олиото, щипка черен пипер и вода. Покрива се с фолио и съдът се поставя във фурната на 200 градуса за 1 час. От време на време се разбърква и при необходимост се добавя вода. 
5. Лукът (1 кг) се нарязва ситно. В тиган на огъня се запържва лукът, докато леко омекне. Добавя се в съда с месото, разбърква се и се връща във фурната да се запече още 1 час на 180 градуса. 
6. Червените чушки се нарязват (приблизително на парчета около 1 см). Добавят се в гювеча, фолиото се сваля и се пече още 15 минути на 180 градуса.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft