Кои са десетте най-полезни храни

вход през zajenata.bg
29293
Броколи Фасул Сладки картофи Риба Спанак Бадеми Портокали Домат Соя Пълнозърнести храни

Броколи

Съдържа витамини C, B9, B5 и провитамин А , фибри, бета каротин, както и желязо, фосфор, магнезии, калий. Подходящо е за салати, супи и гарнитури. 
100 гр. броколи има 28 kcal, 3 g белтъчини, 0, 35 g мазнини, 5, 25 g въглехидрати, захари няма, 3 g хранителни влакнини, 90,7 ml вода.
Неговата родина е Италия, където то е култивирано от диво зеле, донесено от Мала Азия. Името му се дължи на неговия външен вид – стъбло с разклонения, които образуват „розички”.
Прясното броколи е тъмно зелено, без жълти части. Може да бъде купено и замразено.
Изключително подходящо е за диетични режими, тъй като съдържа много малко калории. Може да бъде приготвено като супа – бистра или крем, различни гарнитури в комбинация с карфиол, моркови, картофи, както и запечено броколи със сирена, сметана и месо. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft