Готварски уроци: Как се правят хрупкави толумбички с пудра захар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Готварски уроци: Как се правят хрупкави толумбички с пудра захар
Готварски уроци: Как се правят хрупкави толумбички с пудра захар
admin
Добавена от: admin
16650
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 литра олио за пържене 
1 чаша вода 
½ чаша маргарин или масло 
1 чаша брашно 
¼ чаена лъжичка сол 
3 яйца 
¼ чаша захар 
¼ чаена лъжичка канела

В дълбок тиган загрейте олиото на силен огън. 
За да направите сместа за толумбичките, загрейте водата в друга тенджера. Добавете вътре маслото. Оставете го да се разтопи. Добавете брашното и солта. Разбъркайте врящата смес. След това намалете котлона и продължете да разбърквате непрекъснато и енергично, за да не загори тестото и да не се образуват бучки.

Сместа трябва да се сгъсти. Отстранете от огъня. Добавете едно по едно яйцата и разбъркайте с миксер, докато се поемат.

Напълнете кухненски шприц със сместа. Внимателно оформете ивици тесто в загрятото олио. Пържете ги по няколко минути от двете страни и ги извадете с решетъчна лъжица.

Отцедете толумбичките върху домакинска хартия, след което ги поръсете обилно с пудра захар, по желание овкусена с канела.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft