Гъбен щрудел с бутер тесто

вход през zajenata.bg
Гъбен щрудел с бутер тесто
admin
Добавена от: admin
6530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет бутер тесто
1 жълтък за намазване
1 глава лук
300 г мариновани гъби манатарка
250 г гъби печурки
30 г масло
2-3 супени лъжици олио
2-3 супени лъжици бяло вино
1 филия хляб
1 кубче пилешки бульон 

Загрейте в дълбок тиган олиото и маслото и щом се сгорещят, запържете вътре нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и натрошения хляб. Щом се позапържат зеленчуците, добавете виното, стрития бульон и няколко лъжици топла вода и задушете всичко до готовност на плънката. Добавете подправки на вкус - черен пипер, червен пипер, чубрица и пр. Бутер тестото размразете и разточете на правоъгълен лист. Изсипете в средата му плънката и завийте отгоре краищата на стегнат плик. Намажете щрудела с разбития жълтък и изпечете в загрята на 200 градуса фурна до готовност на тестото. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft