Донесох си рецептата навремето от Испания. Само като разберат, че ще ги правя, съседите веднага...
29 Май 2017
530407
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Алмойшавена! Това не е магия: така се наричат захарните хлебчета , на които никой не може да устои! Е, не са диетични, имат си и брашно, и захар, и масло. Но всички у дома ги обожаваме! Вкъщи се разнася чуден аромат, а блажените физиономии на всички опитали говорят по-добре от думи! Историческата родина на рецептата е Испания, където хрупкавата сладост била приготвяна от тамошните евреи .
Хрупкави захарни хлебчета с канела
СЪСТАВКИ:
- 200 мл вода
- 50 гр. масло
- 50 гр. растително масло
- 130 гр. брашно
- щипка сол
- 3 яйца
- 5 с.л. захар
- канела на прах
ПОДГОТОВКА
- За сладките хлебчета се приготвя тестото, подобно на пареното. За да се получат домашните хлебчета, изберете качествени продукти - най-добре домашни
- Кипнете водата и изсипете вътре маслото и растителното масло. Аз ги приготвям със зехтин.
- Когато маслото се разтопи във водата, свалете от огъня тенджерата и добавете наведнъж брашното и щипка сол. Разбъркайте усърдно тестото.
- Сега постепенно добавете яйцата към тестото, като бавно разбърквате, докато всяко се усвои.
- Покрийте тавичката с хартия за печене, намазана с масло. Разпределете тестото равномерно върху хартията.
- Поръсете получената дебела палачинка със захар и канела! Може и само със захар - все ще е вкусно!
Печете на 170-180 градуса около 20 минути.
- Зачервена коричка, хрупкаво и вкусно! Идеално вървят със студено мляко, горещо какао, кафе, сок ... изчезват за секунди!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари