5 Октомври 2015
16276
Вероятно никога не сте опитвали да изядете банан с кората. Свикнали сме да я хвърляме, но не би трябвало, тъй като е много здравословна и хранителна. Със сигурност не сте виждали някой да яде кората на банан, тъй като сме свикнали да ядем вкусната вътрешност, а кората да я изхвърляме.
В Индия например, от години назад, кората на банана се яде. Докато вътрешността на бананите е мека и лека, кората е твърда и малко горчива, така че е разбираемо защо не я ядем. С нея обаче изхвърляме и важни хранителни вещества.
Кората на банана е богата на витамини В6 и В12, както на магнезий и калий. Вътрешността на бананите съдържа тези елементи, но в доста по-малка степен. Ето колко нутриенти съдържа един банан по отношение на ежедневните нужди на нашия организъм:
– 12 % дневна доза фибри, които подпомагат храносмилането и намаляват риска от диабет.
– 17 % дневна доза витамин С, който е важен фактор за поддържане на имунитета.
– 20 % дневна доза витамин В6, който помага на тялото да превърне храната в енергия.
– 12 % дневна доза калий, който е свързан с развитието на нови клетки в целия организъм.
– 8 % дневна доза магнезий, който регулира глюкозата и кръвното налягане.
Кората на бананите е тънка и мека, ако са по-зрели, а след това става вкусна и лесна за сваряване. Ако и това не е достатъчно, тя може да се свари или изпече, а ако и тогава не сте доволни и не можете да я изядете, можете да я използвате и други цели. Кората на банана можете да оставите в кофа с вода за няколко дни, а тази вода по-късно да използвате за поливане на цветя. В нея ще има много повече хранителни вещества, които ще помогнат на цветята да бъдат по-силни.
Кората можете да използвате и за печене. Когато печете месо във фурната, кората от банан можете да наредите отдолу, за да си гарантирате, че месото няма да пресъхне, споделиха от mall359.com
Кората на банана е богата на витамини В6 и В12, както на магнезий и калий. Вътрешността на бананите съдържа тези елементи, но в доста по-малка степен. Ето колко нутриенти съдържа един банан по отношение на ежедневните нужди на нашия организъм:
– 12 % дневна доза фибри, които подпомагат храносмилането и намаляват риска от диабет.
– 17 % дневна доза витамин С, който е важен фактор за поддържане на имунитета.
– 20 % дневна доза витамин В6, който помага на тялото да превърне храната в енергия.
– 12 % дневна доза калий, който е свързан с развитието на нови клетки в целия организъм.
– 8 % дневна доза магнезий, който регулира глюкозата и кръвното налягане.
Кората на бананите е тънка и мека, ако са по-зрели, а след това става вкусна и лесна за сваряване. Ако и това не е достатъчно, тя може да се свари или изпече, а ако и тогава не сте доволни и не можете да я изядете, можете да я използвате и други цели. Кората на банана можете да оставите в кофа с вода за няколко дни, а тази вода по-късно да използвате за поливане на цветя. В нея ще има много повече хранителни вещества, които ще помогнат на цветята да бъдат по-силни.
Кората можете да използвате и за печене. Когато печете месо във фурната, кората от банан можете да наредите отдолу, за да си гарантирате, че месото няма да пресъхне, споделиха от mall359.com
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари