Ех, че вкусничко, хапвам и не искам да свърши порцията! Свекърва ми пак се престара, надскочи се отвсякъде този път

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ех, че вкусничко, хапвам и не искам да свърши порцията! Свекърва ми пак се престара, надскочи се отвсякъде този път
Ех, че вкусничко, хапвам и не искам да свърши порцията! Свекърва ми пак се престара, надскочи се...
9633
Ех, че вкусничко, хапвам и не искам да свърши порцията! Свекърва ми пак се престара, надскочи се отвсякъде този път
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

за тестото

1 килограм брашно
кубче жива мая
3 яйца
400 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица сол
1/2 чаена чаша олио

за плънката

500 грама кайма
1 глава стар лук
1 настърган морков
2 супени лъжици доматено пюре
щипка чубрица
1 жълтък за глазиране

Начин на приготвяне:

В дълбок съд, подходящ за месене, сложете брашното и направете дупка в средата. Разбийте яйцата, налейте олиото и прибавете солта захарта.

В топлото мляко активирайте маята и прибавете смесите в кладенчето.
Направете тесто и го оставете да втаса. Разделете го на три равни части. Две от тях разточете в еднаква кръгла форма, а третата оформете като топка. Запържете каймата, заедно с лука, моркова, пюрето и подправете с чубрицата.


Застелете тава с лист пергамент. Охладете сместа и я разпределете върху първата кора. Покрийте с втората и направете полуразрези така, както е показано на снимката.

Завъртете всеки, така че плънката да е отгоре, а в средата сложете отделената тестена топка. Намажете с разбит жълтък и изчакайте да удвои обема си.

Загрейте фурната на 190 градуса и запечете питката до готовност. Охладете, разчупете и поднесете.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft