Жива да е леля Ирка, че ми даде рецептата! Откакто ги правя сама, няма недоволни вкъщи! Най-хрупкавите домашни пълненки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Жива да е леля Ирка, че ми даде рецептата! Откакто ги правя сама, няма недоволни вкъщи! Най-хрупкавите домашни пълненки:
Жива да е леля Ирка, че ми даде рецептата! Откакто ги правя сама, няма недоволни вкъщи!...
128668
Жива да е леля Ирка, че ми даде рецептата! Откакто ги правя сама, няма недоволни вкъщи! Най-хрупкавите домашни пълненки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днешната рецепта е руска - вкусните чебуреки са любимо лакомство на руснаците, а хрупкавата им коричка ще изкуши и вас! Приготвят се лесно, а плънката от месо и лук е ароматна и вкусна. Непременно ги опитайте:

Съставки:

3,5 чаши брашно

1 чаша вода

1 яйце

100 гр.

масло

500 гр. свинско месо

2-3 глави лук

олио на вкус

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Разтопете маслото, след това малко го поохладете и го разбийте с едно яйце.
  2. Пресейте брашното, добавете половин чаена лъжичка сол, изсипете вътре врящата вода и разбъркайте енергично с вилица всички съставки, след това добавете сместа с маслото и яйцето.
  3. Замесете тестото и го оставете да си почине малко, покрито с кърпа.
  4. Смелете месото и лука, добавете сол и черен пипер, и разбъркайте плънката.
  5. Вземайте по малко от тестото, разточете го в кръг и изрежете с помощта на малка чиния.
  6. Върху половината от тестото поставете малко от плънката и малко парче масло, прихлупете втората половина и захванете здраво ръбовете.
  7. Изпържете чебуреките в голямо количество олио в добре загрят тиган.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft