14 Май 2012
751588
Лозови сарми с грах ПОНЕДЕЛНИК
Кебап с телешко ПОНЕДЕЛНИК
Печена скумрия ВТОРНИК
Спанак на фурна ВТОРНИК
Руло Стефани с тесто СРЯДА
Зеленчуков гювеч със сос СРЯДА
Свинско с ориз СРЯДА
Грах с кренвирши ЧЕТВЪРТЪК
Картофи с гъби ПЕТЪК
Пилешка кавърма ПЕТЪК
Зеленчуков гювеч със сос СРЯДА
200 г тиквички
300 г картофи
100 г моркови
3-4 глави лук
1 бр. яйце
300 мл прясно мляко
3 с.л. брашно
100 г кашкавал
30 г масло
магданоз
черен пипер
лимонов сок
сол
по желание могат да се добавят още бамя, зелен фасул, грах, карфиол и други зеленчуции
Зеленчуците, нарязани на кубчета, се задушават в малко мазнина. Поставят се в тавичка, добавя им се малко вода и се запичат 20 минути на умерена температура. През това време се приготвя сосът, като в маслото се запържва брашното, а после на тънка струйка се добавя студеното прясно мляко, като се бърка постоянно до получаването на хомогенна смес. Прибавят се шепа настърган кашкавал, 1 бр. жълтък и малко лимонов сок. Сосът се излива върху зеленчуците от гювеча и всичко се запича във фурната.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари