Зимата не може да дойде без него. Ето как да си направите стерилизиран карфиол

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зимата не може да дойде без него. Ето как да си направите стерилизиран карфиол
Зимата не може да дойде без него. Ето как да си направите стерилизиран карфиол
16605
Зимата не може да дойде без него. Ето как да си направите стерилизиран карфиол
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецепта за стерилизиране на карфиол:

В компотен буркан редим измитите розички на карфиола. Прибавяме 1 чаена лъжица сол, 2 аспирина и доливаме с вода.

Стерилизираме 15-20 минути, изваждаме бурканите от водата и ги обръщаме с капачките надолу, за да вакуумират.

Приготвеният по този начин карфиол може да се задуши или панира. За панирането може да се топи само в брашно и да се пържи, може да се използва за мусака и други кулинарни вкусотии. Млечнобял, виолетов или яркозелен – това са цветовете на днешния карфиол.

Този зеленчук с плътно прибрана кръгла глава е близък роднина на броколите, също толкоз полезен като тях, но с много по-мек вкус. Пиковият сезон на карфиола е от септември до декември, но той се среща в изобилие и през останалото време на годината. Когато купувате бял карфиол, бъдете сигурни, че избирате глава, която е свежа, хрупкава и млечнобяла.

Размерът й не влияе на качеството. Избягвайте карфиол, който е започнал да покафенява или чиято глава изглежда подрязана. Това е белег за старост, а старият зеленчук издава неприятна миризма при готвене.

Освен това вкусът му също е остър. Опитайте да купите карфиол с ненакърнени (няколко или всички) листа. Те предпазват зеленчука и го запазват свеж за по-дълго време. Ако знаете и вие някоя лесна рецепта или тънкост за стерилизиране на карфиол – споделете в коментарите.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft