Как да сготвим по-вкусен боб за Бъдни Вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да сготвим по-вкусен боб за Бъдни Вечер
100690
Как да сготвим по-вкусен боб за Бъдни Вечер

Ястията от боб са не само полезни, но и много хранителни. Бобът съдържа почти всички необходими на организма вещества: витамини, минерали, въглехидрати, белтъчини.

Освен това, той се отличава и с прекрасни вкусови качества. А как да го приготвяме, за да получаваме вкусни бобени чудесии ще видим сега. Само да вметнем, че не само салати, основни ястия и гарнитури се правят от него, а даже и десерти.

Особености при накисването

Задължително условие е бобът да се накисва предварително в студена преварена вода за 10 - 12 часа. Ако не я преварите, а използвате обикновена "сурова", зрънцата ще станат "стъклени" и твърди. Добре е съдът, в който сте сложили боба, да се държи на студено място.

Друг начин за накисване е да замените водата с добра бира. Така вкусът ще бъде пикантен. Правилата са същите, както и при употребата на вода. Когато стане време за сваряването, не е необходимо да отливате бирата, пригответе боба в нея. Алкохолът и вредните вещества се изпаряват.

Температурата

Друг основен момент при готвенето на вкусен боб е термичната обработка и по-точно температурата. Първоначално огънят е необходимо да бъде бавен и нека полезните зрънца да къкрят в продължение на 30 минути. След завиране, температурата да бъде умерена и бобът да се вари бавно.

И още два съвета:

не варете заедно различни видове боб, тъй като всеки от тях изисква различно време за приготвяне;

бобът се подсолява в готово състояние.

Да Ви е сладко!

 

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft