Как се прави любимият на всички ни сос фрикасе? Идеален и за пиленце и за кюфтета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се прави любимият на всички ни сос фрикасе? Идеален и за пиленце и за кюфтета
Как се прави любимият на всички ни сос фрикасе? Идеален и за пиленце и за кюфтета
617201
Как се прави любимият на всички ни сос фрикасе? Идеален и за пиленце и за кюфтета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

за 500 г. сос

месо (от риба или птиче)

яйца – 3 броя

брашно – 100 г.

масло (олио) – 100 мл.

кромид лук – 1 брой (100 г.)

морков – 1 брой

лимони – 2 броя

целина – 100 г.

дафинов лист – 2 броя

черен пипер на зърна – 10 зърна

сол на вкус

 

Начин на приготвяне

Добре измитото месо се накисва в 1,5 л.

вода заедно с кромид лука, моркова, целината, дафи­новия лист, черния пипер и сол на вкус. Варят се на тих огън, докато се получи ароматен бульон.

Брашното се запържва в маслото и щом ста­не златисто на цвят, се разрежда с бульона. Раз­бърква се продължително така, че сместа да стане гладка и плътна. Прибавят се един по един жъл­тъците от яйцата и се овкусява с лимоновия сок.

Готовият сос се сваля от огъня и се използва за заливка на вареното в бульона месо.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft