Как се прави бял сос

вход през zajenata.bg
400584

Как се прави сос ру блан

Приготвянето на белите сосове започва винаги с "ру блан". Зад това претенциозно име се крие просто запържено в масло брашно. За целта маслото се разтопява в тиган, като се внимава да не започне да пуши – знак, че е започва да загаря. Прибавя се брашното и се бърка не повече от 2 минути, докато се получи еднородна гъста каша.
Важно!
Маслото и брашното трябва да са в равни количества. Цветът на брашното не бива да се променя, защото това се се отрази на цвета на бъдещия сос. 

1
2 3 4 5 6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft