Карамелено свинско с круши

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Карамелено свинско с круши
Карамелено свинско с круши
admin
Добавена от: admin
7313
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Плодовете се измиват добре. Кората на портокала и лимоните се обелва (без бялата част) и се наситнява. Сокът на цитрусите се изстисква и смесва с оцета. В тенджерка или дълбок тиган се смесват захарта, цитрусовите корички и черния пипер. Сместа се загрява при непрекъснато бъркане до образуване на карамел, след което се дръпва от огъня. Внимателно към карамела се налива цитрусовия сок (смесен с оцета) и се връща на котлона. Вари се на бавен огън, докато се получи карамелен сироп. През това време крушите се почистват от семето и се нарязват на осминки (или резени. Подреждат се в намаслена тавичка и се глазират с карамеления сироп. Запичат се във фурната за 30 минути на 200-210°С (предварително загрята), като на няколко пъти се глазират отново със сиропа от тавичката. Свинското се нарязва на филийки, осолява се и се запържва в смес от олио и масло до зачервяване (от всички страни). Щом е готово, филетата се вадят от тигана, овалват се в останалия карамелен сироп и се връщат отново на котлона за 10-тина минути, като се обръщат често, за да не загорят. Готовите филета се поднасят гарнирани с карамелизираните резени круша. По желание може да поръсите с козе сирене (или синьо сирене) - съчетава се отлично с карамела!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft