Рецепти за вкусен кебап

вход през zajenata.bg
105581

Кебап с ориз

750 г телешко или свинско месо от филето
50 мл олио
1 глава кромид лук
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. брашно
смлян черен пипер

200 г ориз
1/2 глава запечен кромид лук
25 г краве масло
600 мл вода
няколко зърна черен пипер
сол

• Месото се нарязва на късчета (по 6-7 бр за порция).
• Леко се запържва в сгорещена мазнина, след което се разбърква с дребно нарязания лук.
• Поръсва се с брашно, доматено пюре, залива се с малко вода и се посолява.
• Поръсва се със смлян черен пипер и се задушава до омекване на слаб огън.
• В това време в сгорещеното масло се прибавя почистеният и измит ориз заедно със запеченият кромид лук.
• Поръсват се с 5-6 зърна черен пипер и се заливат с вода (1:3).
• Оризът се посолява и се задушава в предварително загрята фурна на 180 С за 20-30 минути (зависи от вида на ориза), докато набъбне и омекне.
• Порциите с готовото ястие се оформят в шола или купа, като на дъното се поставят парченца от месото и се покриват със съответна част от ориза.
• Притискат се добре, обръщат се в чиниите за поднасяне.
• Поливат се със соса от задушаването на месото.
• Кебапът върху ориз се поднася веднага.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft