Класиката е на мода винаги, а вкуса неповторим. Ето как да си направите по най- лесният начин любимия ми десерт

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Класиката е на мода винаги, а вкуса неповторим. Ето как да си направите по най- лесният начин любимия ми десерт
Класиката е на мода винаги, а вкуса неповторим. Ето как да си направите по най- лесният начин...
66677
Класиката е на мода винаги, а вкуса неповторим. Ето как да си направите по най- лесният начин любимия ми десерт
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Класическа рецепта за Тирамису : Италианското изкушение по света!

Най-вкусното и “правилно” Тирамису може да се опита само в Италия. Така казват италианците.

Но дори и в кафенетата в Ню Йорк и Дания, Русия и Тарагона, може да се насладите на този деликатес. Между другото десертът е лесен за приготвяне у дома! Най-важното е да купите всички необходими продукти.

 

Съставки:

500 грама сирене “Маскарпоне”,

4 яйца,

пудра захар – 5 супени лъжици,

300 мл студено силно еспресо,

1 чаша сладко вино “Марсала”,

200 грама бишкоти,

Какао на прах за поръсване или горчив тъмен шоколад.

 

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците до много твърда пяна. В края на разбиването добавете малко пудра захар. От плътността на разбитите белтъци ще зависи качеството на крема.

Разбийте жълтъците със захар до побеляване. Добавете “Маскарпоне”-то и разбъркайте добре (най-удобно е с голяма вилица). Добавете белтъците към крема и разбъркайте внимателно. Студеното еспресо смесете с алкохола. Всяка бишкота потапяйте в продължение на 5 секунди в кафето, а след това я поставяйте във форма.

Върху първия ред бишкоти изсипете половината крем. Покрийте с втори ред бишкоти, напоени с кафе. Изсипете останалия крем.

Ако искате да получите особено фин десерт, украсете повърхността със сладкарски крем с малки конуси близо един до друг. След това поръсете с какао на прах!

Поставете Тирамисуто за 5-6 часа в хладилник. За този период кремът трябва да стегне. Маскарпонето може да се замени с гъста сметана, но неповторимият вкус на този десерт се получава единствено с оригиналното италианско сирене.

 

Десертът не трябва да бъде кисел. Можете да използвате „Амарето“ бадемови бисквити. Ако не можете да намерите вино “Марсала”, използвайте 3-4 супени лъжици коняк, ром или портокалов ликьор и 1-2 супени лъжици есенция от кафе и есенция от бадем.

Обикновено преди сервиране се настъргва равномерно черен студен шоколад директно върху крема. Какаото не изглежда толкова добре, но ако решите да поръсите с какао, го направете с помощта на сито. Оригиналното Тирамису се яде с лъжица!

И моля, не добавяйте никакви плодове!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft