Колко красиво и празнично, Ани ти си истинска вълшебница-Това казаха гостите, когато опитаха Бабка, моята невъобразима вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колко красиво и празнично, Ани ти си истинска вълшебница-Това казаха гостите, когато опитаха Бабка, моята невъобразима вкусотия
Колко красиво и празнично, Ани ти си истинска вълшебница-Това казаха гостите, когато опитаха...
15295
Източник: http://woman.hotnews.bg/
Колко красиво и празнично, Ани ти си истинска вълшебница-Това казаха гостите, когато опитаха Бабка, моята невъобразима вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Колкото и да е разнообразна Европейската кухня, от време на време, искаме да вкусим различни традиционни рецепти, пробуждащи сетивата. Например, еврейската кулинария, която открай време влия нашата с привлекателни аромати, вкусове и комбинации.

Затова, днес, Ви представяме - Бабка ! Рецептата, която предстои да научите, е характерна за Полската кухня и  Израелската кухня .

Става въпрос за сладкиш , който сплитаме с множество приятни вкусове на шоколад, яйчен крем и не само. Представяме Ви - Бабка! Тя е вкусна, лесна и приятна за приготвяне. Идеална за празничните сутрешни и/или следобедни закуски.

Необходимите продукти за 6 порции "Бабака" са:

1 чл сода

160 мл хладка вода

260 г брашно

1/2 кафе

лъжичка сол

80 г масло

30 г захар

150 г черен шоколад

2 лс мляко

100 г печени и строшени лешници

Започваме приготовленията. Преди всичко трябва да смесим содата с хладката вода. Оставяме сместа да "почине" 10 мин, докато се образува лека пяна на повърхността. След това прибавяме брашното, солта и захарта. С помощта на миксер, разбиваме, прибавяйки предварително приготвената содена смес. Когато текстурата добие гладък и еластичен вид, прибавяме маслото и продължаваме да бием още пет минути. Сега оставяме тестото да престои за час и половина/два, докато обемът му се удвои. Готово. Взимаме нож и поставяме тестото върху работния плот, поръсен с брашно. Използвайки точилка, разстелете го в квадратна форма (40х40 см) и слагаме в хладилника за 15 мин. После слагаме шоколадовата смес и завиваме на руло. Сетне го увиваме във формата на венец. Остава само да го сложим във фурната (210°) за 35 /40 мин. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft