26 Август 2012
84617
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр от пъпеш
Конфитюр от праскови
Конфитюр от зелени доматчета
Конфитюр от моркови
Конфитюр от грозде
Конфитюр от дюли
Конфитюр от ябълки
Конфитюр от ябълки и портокали
Конфитюр от сини сливи
5 кг почистени от костилките узрели сини сливи
2.5 кг захар
1/2 ч.ч. оцет
2 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. ром или сливова ракия
1 пакетче канела
Измитите и почистени от костилките сливи се слагат в голяма емайлирана тава, посипват се със захарта и се оставят да престоят няколко часа. След това се наръсват със смесените оцет и вода и се пекат, докато сиропът се сгъсти (капка, капната върху порцеланова чиния, да не се разлива). Наръсват се с канелата, разбъркват се и се насипват горещи в сухи буркани. След като конфитюрът изстине напълно, отгоре се сипват по 1-2 с.л. ром или сливова ракия. Бурканите се покриват с целофан и се завързват. Държат се на хладно място. По възможност може и да се затворят с капачки и да се стерилизират за около 10 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари