Къри от сьомга и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Къри от сьомга и зеленчуци
Къри от сьомга и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
6173
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 - 3/4 ч. л. лют червен пипер
3 с. л. синапено олио или зехтин
500 гр. филета от сьомга
1/2 ч. ч. броколи
1/4 ч. ч. червени пиперки (нарязани на съвсем тънки лентички)
1/2 ч. ч. моркови (обелени и нарязани на филийки)
1/4 ч. ч. грах (пресен или замразен)
5 карамфила
1 5-см. пръчица канела (начупена)
2 зелени шушулки кардамон
1 дафинов лист
1/2 ч. ч. ситно нарязан лук
2 ч. л. настърган пресен джинджифил
1 с. л. горчица
4 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. лимонов сок
пресни листа от джоджен за украса

Смесете червения пипер с 1 с. л. от олиото и ги втрийте в рибата. Покрийте съда с капак и оставете да се маринова 15 мин. Междувременно, смесете броколите, пиперките, морковите и граха и ги поставете в съд за варене на пара. Задушете ги за около 4 мин. докато станат хрупкаво-меки. Загрейте останалото олио в голям тиган на умерено-висока температура. Прибавете карамфила, канелата, кардамона и дафиновия лист. Пържете като бъркате 1 мин. Прибавете лука и джинджифила; пържете докато лукът омекне, около 3 мин. Прибавете рибата на 1 пласт. Прибавете горчицата и разбъркайте внимателно. Пържете рибата по 1 мин. от всяка страна. Прибавете киселото мляко и солта и разбъркайте. Варете на слаб огън като бъркате непрекъснато 3-4 мин. Смесете със задушените зеленчуци. Извадете целите подправки.
Сложете рибата в затоплена голяма чиния за сервиране. Изсипете с лъжица соса и зеленчуците отгоре. Поръсете с лимонов сок и пресни листа от джоджен. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft