Лесни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
398004

Кьопоолу

1050 г патладжани без дръжките
110 г почистен кромид лук
110 г доматено пюре
56 г олио
1 с. л. винен оцет
1 скилидка чесън
1 ч. л. сол

1/2 ч. л. смлян черен пипер

• Фурната се загрява на 200 С.
• Патладжаните се измиват, подсушават и набождат на няколко места.
• Пекат се 40 минути или до пълно омекване.
• Почистват се от изпечената кожа и се накълцват на ситно.
• Лукът се нарязва на дребно.
• Задушава се в олиото.
• Прибавя се доматеното пюре.
• Всичко се разбърква и се вари на много тих огън 15 минути.
• Добавят се накълцаните патладжани.
• Сместа се задушава до сгъстяване.
• Чесънът се почиства и се счуква със солта.
• Изсипва се към патладжаните заедно с оцета и черния пипер.
• Всичко се разбърква.
• Кьопоолуто се поднася топло или студено според вкуса.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Лесни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft