Лазаня по венециански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лазаня по венециански
Лазаня по венециански
admin
Добавена от: admin
16549
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

240 г спанак

3 яйца
сол на вкус
600 г пиле
1-2 глави кромид
260 г брашно
120 г домати
180 мл пилешки бульон от кубче
80 г масло
черен пипер на вкус
100 г кашкавал
 

Спанакът се измива, почиства и смила.
Брашното се изсипва на купчинка с кладенче в средата му.
В него се слага спаначеното пюре, разбитото яйце и сол на вкус.
Замесва се тесто.
Разточва се на кора като за домашна юфка, оставя се да засъхне и се нарязва на пластини с дължина 15 см и ширина 5 см.
Сваряват се в кипяща подсолена вода.
Пилешкото месо се нарязва на малки късчета, запържва се, добавя се дребно нарязаният кромид и щом се зачерви, се прибавя размитото брашно и доматите.
Подправя се със сол и пипер на вкус.
Сипва се бульонът и се задушава до омекване на месото.
Готовите пластини лазаня се отцеждат, запържват се леко в масло и с част от тях се застила дъното на йенски съд.
На следваш пласт се поставя сос с месо.
Редуват се кори за лазаня и сос до изчерпване на продуктите.
Отгоре лазанята се поръсва с черен пипер и настърган кашкавал.
Венецианската лазаня се запича до разтапяне на кашкавала. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft