Спанакът се измива, почиства и смила.
Брашното се изсипва на купчинка с кладенче в средата му.
В него се слага спаначеното пюре, разбитото яйце и сол на вкус.
Замесва се тесто.
Разточва се на кора като за домашна юфка, оставя се да засъхне и се нарязва на пластини с дължина 15 см и ширина 5 см.
Сваряват се в кипяща подсолена вода.
Пилешкото месо се нарязва на малки късчета, запържва се, добавя се дребно нарязаният кромид и щом се зачерви, се прибавя размитото брашно и доматите.
Подправя се със сол и пипер на вкус.
Сипва се бульонът и се задушава до омекване на месото.
Готовите пластини лазаня се отцеждат, запържват се леко в масло и с част от тях се застила дъното на йенски съд.
На следваш пласт се поставя сос с месо.
Редуват се кори за лазаня и сос до изчерпване на продуктите.
Отгоре лазанята се поръсва с черен пипер и настърган кашкавал.
Венецианската лазаня се запича до разтапяне на кашкавала.
Лазаня по венециански
22 Декември 2011
16549
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари